Прийом дзвінків: Пн - Пт 8.00 - 17.00 | UTC+3

Зв'язатися з нами:

Стандартні помилки при виборі котла

Купівля та вибір котла – відповідальне рішення, яке потребує певних знань та ретельного підходу. Але навіть після прочитання десятків статей деякі домовласники примудряються робити стандартні помилки.

Основною складністю є неправильний підрахунок потужності апарату. Виною всьому прийнята у суспільстві формула по 1 квт на 10м житлового приміщення, але вона не зовсім вірна. Якщо брати до уваги пропускну здатність стін у квартирі, то навіть для 200 метрів цілком вистачить звичайного електрокотла. Але якщо цю модель помістити в приватному будинку, то його не вистачить навіть на 180м. У ньому ж причина?

Далеко не всі згадують, що більшість стін у багатоповерхових будинках закрита від впливу зовнішнього середовища, а додаткове тепло береться від сусідів, як не смішно про це говорити. Тому важливо ретельно перерахувати кожну кімнату і окремо для них розрахувати необхідну потужність. Далі виводьте середнє арифметичне, йдете до магазину та замовляєте необхідну модель.

Також дуже важливо підібрати правильні труби. Пластик – довговічний, безпечний та відносно недорогий. Його важко пошкодити та вивести з ладу, на відміну від металевих радіаторів, де проводилося зварювання окремих елементів.